Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-10-05 21:19

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sport/klart-f1-i-monaco-till-minst-2025/

SPORT

Klart: F1 i Monaco till minst 2025

Formel 1:s tävlingsschema för nästa säsong har publicerats. Monaco blir en av tävlingsorterna. Arkivbild.
Foto: Daniel Cole/AP

Formel 1 och tävlingsarrangörerna i Monaco har skrivit ett nytt treårskontrakt. Det bekräftar formel 1-organisationen på sin webbplats.

TT-DN Text

Det innebär att det kommer att köras F1-tävlingar på den klassiska gatubanan i Monaco åtminstone fram till år 2025.

F1:s tävlingsprogram för nästa år är också publicerat med totalt 24 deltävlingar. Det traditionella sommaruppehållet kommer trots rekordmånga tävlingar att finnas kvar, i augusti.

Ett litet frågetecken finns kring nya tävlingsorten Las Vegas. Stadsbanan måste godkännas av det Internationella bilsportsförbundet, Fia, innan det kan bli race. Ett standardförfarande när nya banor tas i bruk.

Qatar är nygammal tävlingsort. Likaså återkommer Kinas GP i Shanghai medan Frankrikes GP i Le Castellet inte längre finns kvar på programmet.

Säsongen inleds den 5 mars i Bahrain och avslutas den 26 november i Abu Dhabi i Förenade Arabemiraten.

Ämnen i artikeln

Motorsport
Formel 1

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt