Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-07-05 07:32

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sport/klart-har-ar-ufcs-fight-island/

Sport

Klart: Här är UFC:s ”Fight island”

Dana White, UFC:s ordförande. Arkivbild.
Dana White, UFC:s ordförande. Arkivbild. Foto: John Locher/AP

UFC:s ”Fight island” är inte längre något hemligt ställe i världen. Nu har Dana White, ordföranden för organisationen, avslöjat att flera galor kommer att arrangeras på ön Yas utanför Abu Dhabi i Förenade arabemiraten.

TT Text

– Att få människor från andra delar av världen in i landet är just nu det svåraste man kan göra, och för att kunna genomföra de här matcherna kommer vi att vara på Yas, säger White, som refererar till USA:s hårda restriktioner under coronapandemin, i en intervju med ESPN.

På ön kommer fajters att få röra sig i en speciell säkerhetszon som bara är öppen för dem, tränare och UFC-anställda. Träningen kommer att ske i en oktogon på stranden.

– Nu har vi allt klart på Yas, vi är redo, säger White.

UFC har redan anordnat galor i Jacksonville och i Las Vegas – samtliga har genomförts utan publik – och i dagsläget är det fyra ö-galor som är planerade att avgöras i juli: 11, 15, 18 och 25.

Svenskduon Jack Hermansson och Pannie Kianzad kommer att gå matcher på ön, mot Kelvin Gastelum respektive Bethe Correia.

Ämnen i artikeln

UFC

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt