Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-07-28 06:55

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sport/klart-ifk-goteborg-saljer-talangen/

SPORT

Klart – IFK Göteborg säljer talangen

IFK Göteborgs Alhassan Yusuf under en fotbollsmatch i Allsvenskan.
IFK Göteborgs Alhassan Yusuf under en fotbollsmatch i Allsvenskan. Foto: Michael Erichsen/Bildbyrån

Alhassan Yusuf, 20, lämnar IFK Göteborg för spel i belgiska Royal Antwerp.

TT Text

– Detta visar ännu en gång att vi lockar blickar till oss från kontinenten. Vi är nöjda med förhandlingarna och glada för ”Hasses” skull att han tar klivet vidare”, säger IFK Göteborgs sportchef Pontus Farnerud på klubbens webbplats.

Enligt den italienske journalisten Fabrizio Romano ligger övergångssumman på omkring 15 miljoner kronor.

Nigerianen slog igenom ordentligt 2019 och utsågs till årets nykomling i allsvenskan. Sammanlagt har det blivit 96 A-lagsmatcher under fyra säsonger i Blåvitt. Men nu går flyttlasset till Belgien.

– Det känns som ett spännande lag att komma till. Samtidigt är jag väldigt tacksam för min tid i IFK Göteborg. Blåvitt är en fantastisk klubb att utvecklas i”, säger Yusuf.

Läs mer:

Sju stjärnor som kan lämna allsvenskan under sommaren

Berg och Wendt tillbaka – då blickar IFK Göteborg uppåt i tabellen

”Det har varit alldeles för många individer inne i Blåvitt”

Ämnen i artikeln

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt