Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.
Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
Sport

Klart med ny topphäst till Malin Baryard Johnsson

Foto: Pontus Lundahl/TT

Malin Baryard Johnsson har klart med en ny topphäst som hon satsar mot OS i Rio på.

Det bekräftar Malin för DN.

– Det blev klart under torsdagen och jag är väldigt glad över att allt har löst sig, säger hon.

Hästen i fråga heter Cue Channa och är ett tioårigt sto. Hon har tidigare ridits av finske toppryttaren Sebastian Numminen som har sin bas i Sverige.

Stoet Cue Channa har tidigare gått ett EM och också startat i flera världscuphoppningar.

Det är med andra ord en rutinerad häst som nu tar plats i Malin Baryard Johnssons stall hemma på Jonstorp gård strax utanför Norrköping.

– Jag har alltid tyckt väldigt mycket om den här hästen och det känns som hon passar mig väldigt bra. Jag har fått en jättebra känsla när jag har ridit henne, säger Malin Baryard Johnsson.

– Hon är ett sto med mycket nerv och känslighet och hon påminner med andra ord om flera av mina tidigare ston, tillägger Malin.

Foto: Icon Sport/BildbyrånSebastian Numminen på hästen Cue Channa. Foto: Icon Sport/Bildbyrån

I och med att deadline för hästövergångar för de hästar som kan bli OS-aktuella är den 15 januari, ska hästen få starta i OS måste hästen då ha landets stämpel i sitt pass, har det varit bråda dagar att slutföra affären men på torsdagseftermiddagen var alla papper underskrivna.

Malin Baryard Johnsson äger en liten del av hästen själv men den som har gjort affären möjlig är Charlotte Söderström som blir huvudägare av Cue Channa.

Charlotte Söderström kan därmed få se två av sina hästar i OS i Rio. Sedan tidigare äger hon tillsammans med sin mamma Pam Persson, som hon driver stuteriet Arch med, Peder Fredricsons tänkta OS-häst All In.

Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten att kommentera vissa artiklar. Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.