Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-10-01 18:14

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sport/klart-sebastian-andersson-flyttar-till-koln/

Sport

Klart: Sebastian Andersson flyttar till Köln

Sebastian Andersson
Sebastian Andersson Foto: Imago

Sebastian Andersson lämnar tyska Union Berlin.

Men den svenske landslagsanfallaren stannar i Bundesliga – och har skrivit på för ligarivalen Köln fram till 2023.

– Det känns som ett bra steg för mig.

TT Text

Tolv mål och tre framspelningar på 33 matcher i Bundesliga.

Det fick klubbarna att titta lite extra på Sebastian Andersson.

Och till slut lockades han av att lämna Union Berlin för att i stället spela för ligarivalen Köln.

– Jag är glad att vara här. Den här flytten är en bra möjlighet för mig då jag kände att jag behövde något nytt, något nytt äventyr och något som motiverar mig. Köln känns som ett bra steg för mig, säger han till klubbens Twitterkonto.

Den svenske landslagsanfallaren lämnade allsvenskan och IFK Norrköping 2017 och inledde livet som utlandsproffs i Kaiserslautern. Men när klubben åkte ur andradivisionen valde Andersson att bryta kontraktet och skriva på för Union Berlin.

Nu fortsätter han i Köln.

– Jag är en spelare som ger allt, jobbar hårt för laget, spelar fysiskt och förhoppningsvis kan jag göra några mål också, säger han.

Det är även något som Kölns sportchef Horst Heldt hoppas på.

– Sebastian är en stark duellspelare och bra på huvudet. Under de tre senaste säsongerna har han spelat över 100 matcher på den högsta nivån och han har hela tiden visat sitt sinne för att göra mål, säger han till klubbens webbplats.

Ämnen i artikeln

Fotboll

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt