Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-07-07 15:10

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sport/klart-shl-sasongen-kan-starta-utan-publik/

Sport

Klart: SHL-säsongen kan starta utan publik

Tomma läktare då spelare värmer upp. Arkivbild.
Tomma läktare då spelare värmer upp. Arkivbild. Foto: Adam Ihse/TT

SHL kommer att starta som planerat den 19 september – även om det innebär tomma läktare.

Det beslutet tog hockeyligan på sin bolagsstämma i dag.

TT Text

”Vi befinner oss, som så många andra aktörer och branscher, inför en stor osäkerhet i och med coronapandemin och mycket kan ändras fram till september, men utifrån rådande förutsättningar har vi gemensamt beslutat att fastställa tidigare beslut av säsongsstart till den 19 september”, säger Michael Marchal, vd i SHL, enligt ett pressmeddelande.

TT avslöjade i förra månaden att SHL redan då hade börjat planera för värsta tänkbara scenariot – en hel säsong utan publik. Redan då såg det ut som om SHL skulle starta säsongen enligt plan, även om det innebar spel inför tomma läktare.

Nu är beslutet taget.

I pressmeddelandet säger Michael Marchal att SHL fortsätter att följa Folkhälsomyndighetens riktlinjer och fortsätter:

”Det är stora frågeställningar vi nu ställs inför och alla matcher som skjuts upp, ställs in eller spelas utan publik får stora konsekvenser.”

”Utifrån det måste vi ta en rad svåra beslut och vår största önskan och ambition är att spela inför den fantastiska publik som genomsyrar hela SHL. Därför kommer vi att göra allt vi kan för att stilla det hockeysug som råder där ute, om publik i arenan inte är möjligt. Mycket kan som sagt komma att ändras under sommaren och vi kommer att utvärdera status igen i augusti och september.”

Ämnen i artikeln

Ishockey SHL

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt