Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-02-22 14:40

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sport/klinsmann-slutar-som-tranare-i-hertha-berlin/

Sport

Klinsmann slutar som tränare i Hertha Berlin

Jürgen Klinsmann slutar som manager för Hertha Berlin – anger brist på stöd.
Jürgen Klinsmann slutar som manager för Hertha Berlin – anger brist på stöd. Foto: Michael Sohn/AP

Efter bara tio veckor på posten som Hertha Berlins manager hoppar Jürgen Klinsmann av uppdraget. Den före detta tyske landslagsanfallaren tog över efter Ante Covic så sent som i slutet av november förra året.

TT Text

Under Klinsmann, som på sin Facebooksida anför brist på stöd och förtroende som skäl till att han slutar, har Hertha Berlin bara vunnit en av de senaste fem matcherna.

Klubben ligger på 14:e plats i Bundesliga och har sex poäng ned till nedflyttningsstrecket. Under det senaste transferfönstret spenderade klubben över 700 miljoner kronor på nyförvärv.

– Jag är helt övertygad om att vi kommer att stanna kvar (i Bundesliga), men som tränare behöver jag förtroende från alla inblandade. I kampen för att undvika nedflyttning är enighet, solidaritet och koncentration grundstenar. Kan de inte garanteras kan jag inte leverera fullt ut som tränare eller leva upp till mitt ansvar, säger Klinsmann.

Han meddelar att han sitter kvar i Hertha Berlins styrelse.