Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-06-07 09:17

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sport/klubbarnas-plan-damallsvensk-premiar-i-slutet-av-juni/

Sport

Klubbarnas plan: Damallsvensk premiär i slutet av juni

Caroline Segers Rosengård och alla andra klubbar i damallsvenskan hoppas kunna vara i gång med seriespelet i slutet av juni. Arkivbild.
Caroline Segers Rosengård och alla andra klubbar i damallsvenskan hoppas kunna vara i gång med seriespelet i slutet av juni. Arkivbild. Foto: Johanna Lundberg/Bildbyrån

Klubbarna vill sätta i gång med damallsvenskan den 27–28 juni.

På tisdagen ska planen presenteras för förbundsstyrelsen.

– Men allt hänger fortfarande på vad Folkhälsomyndigheten tycker, säger Annika Grälls, ordförande för Elitfotboll dam.

TT Text

En damallsvensk premiär i övergången maj–juni blev aldrig aktuell. Under ordförandemötet på söndagen kom klubbarna därför överens om ett nytt datum att sikta på: 27–28 juni.

En av orsakerna till beslutet är att klubbarna vill ha tre veckor av förberedelser innan seriespelet drar i gång.

Planen ska nu presenteras under Svenska fotbollförbundets styrelsemöte, som hålls under tisdagen.

Premiären hänger dock fortfarande på att Folkhälsomyndigheten ger klartecken.

– Det här är en plan. Det är många föreningar, det är tolv i damallsvenskan och 14 i elitettan. Och det här är för att ha något att förhålla sig till. Det är en ganska stor organisation att få i gång ett ligaspel och därför behöver vi några hållpunkter för att kunna hantera det, säger Annika Grälls, ordförande för Elitfotboll dam.

Vad tror du om möjligheterna att ni drar i gång då?

– Jag vågar inte spekulera. Men jag tycker det är glädjande att Folkhälsomyndigheten säger att spelet på plan inte utgör något större hinder, vilket borde kunna betyda att vi kommer i gång. Det vore önskvärt för alla, så att vi får hinna spela en hel serie, säger Grälls.

När det gäller elitettan är klubbarnas förhoppning fortfarande att vara i gång den 14 juni, men även där krävs ett positivt besked från Folkhälsomyndigheten.