Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-10-16 02:13

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sport/konsten-att-dansa-i-vatten/

SPORT

Konsten att dansa i vatten

Bild 1 av 9 Simklubben Neptuns kombilag framför sitt program under Luciauppvisningen i Forsgrenska badet 2015. Här ligger konstsimmarna i en formation som kallas segelbåt.
Foto: Jonas Lindkvist
Bild 2 av 9 Klubbens C-lag har precis framfört sitt bästa lagprogram någonsin – på ungdoms-SM när det gällde som mest. Efteråt var laget med tränare överlyckliga över sin prestation och att de hade haft så roligt när de simmade och varit bäst när det gällde.
Foto: Jonas Lindkvist
Bild 3 av 9 I mastersgruppen är många äldre som har börjat träna konstsim i vuxen ålder. Här utför de en formation i Forsgrenska badet. Att hålla gruppen synkroniserad är svårast av allt.
Foto: Jonas Lindkvist
Bild 4 av 9 Under Luciauppvisningen var 80 aktiva i ett lag i vattnet samtidigt. ”Att bli lyft känns pirrigt i magen varje gång eftersom man aldrig kan vara riktigt säker på hur det ska gå. När det går bra känns det som om jag svävar i luften och flyger”, säger Ella Kornelson.
Foto: Jonas Lindkvist
Bild 5 av 9 C-laget förbereder sig inför ett kast i sitt musikprogram som gav guld på ungdoms-SM. Till vänster Ella Kornelson, till höger Sanna Claesson, i mitten Sandra Freund och på henne står Olivia Goldin.
Foto: Jonas Lindkvist
Bild 6 av 9 Sandra Freund i C-laget blir lyft under årets ungdoms-SM.
Foto: Jonas Lindkvist
Bild 7 av 9 Dansen i vatten, här en konstsimmare som sakta sjunker nedåt i pik tills bara tåspetsarna syns, ska synkroniseras till musik.
Foto: Jonas Lindkvist
Bild 8 av 9 Mycket av arbetet sker under ytan. För att lyckas med ett lyft inför tävlingsdomarnas ögon krävs ett otal försök på träning.
Foto: Jonas Lindkvist
Bild 9 av 9 När tävlingsprogrammet är utfört står de tävlande uppradade och väntar på poängen. Här är Neptuns kombilag som kom trea i ungdoms-SM.
Foto: Jonas Lindkvist

Styrka, taktkänsla och förmåga att anstränga sig utan syre. Konstsimmare kan som få andra bemästra elementet i den andlösa världen under ytan.

Detta är en låst artikel. Logga in som prenumerant för att fortsätta läsa. Logga in