Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-06-07 08:18

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sport/kopte-tandkram-stangs-av-i-en-vecka/

Sport

Köpte tandkräm – stängs av i en vecka

Heiko Herrlich stängs av en vecka för sitt tandkrämsköp.
Heiko Herrlich stängs av en vecka för sitt tandkrämsköp. Foto: Klaus Rainer Krieger/imago

När Bundesligafotbollen drar i gång i helgen är det inte bara publiken som saknas när Augsburg tar emot Wolfsburg. En tub tandkräm har ställt till det för hemmatränaren Heiko Herrlich, som därför i likhet med allmänheten får se matchen på tv.

TT Text

På en presskonferens under torsdagen förklarade Herrlich för tyska medier att hans tandkräm hade tagit slut och att han gått till en affär för att handla ny och i och med det lämnat det hotell laget var isolerat på inför ligans omstart.

Herrlich erkänner att han gjort fel och brustit i sin roll som förebild för spelarna.

– Jag kommer därför att vara konsekvent och stå för mitt fel. Därmed kommer jag inte att leda träningen i morgon (fredag) eller under matchen mot Wolfsburg på lördag, säger han enligt Kicker.

Herrlich, som på lördagen skulle gjort debut som Augsburgstränare, får därmed vänta ännu en vecka på sin första match i klubben – om han klarar de två virustester som är planerade för hela laget fram tills dess.

Läs mer:

Uwe Rösler: ”Jag hoppas att vi kan hjälpa folk att glömma och njuta i 90 minuter” 

Hetaste derbyt inleder Bundesliga: ”Inte vettigt att starta nu”