Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-05-28 15:02

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sport/kortbane-vm-i-simning-flyttas-ocksa-fram/

Sport

Kortbane-VM i simning flyttas också fram

Michelle Coleman och de andra svenska landslagssimmarna har inga stora mästerskap att se fram emot före årsskiftet. Arkivbild.
Michelle Coleman och de andra svenska landslagssimmarna har inga stora mästerskap att se fram emot före årsskiftet. Arkivbild. Foto: Jessica Gow/TT

Kortbane-VM i Abu Dhabi var det sista av simningens mästerskap som fanns kvar i kalendern för 2020. Nu flyttas också det fram ett år, från 15–20 december i år till 10–12 december 2021.

TT Text

”Vi har de senaste veckorna jobbat nära tillsammans med myndigheterna i Förenade arabemiraten kring det här, och vi tror att det här är den bästa lösningen för alla parter”, säger Julio Maglione, ordförande i Internationella simförbundet (Fina), i ett pressmeddelande.

Flytten gör även att kortbane-EM nästa år flyttas och arrangeras en månad tidigare än planerat, den 2-7 november i Kazan, Ryssland.

2020 såg ut att bli ett mästerskapstungt år för de svenska landslagssimmarna, men coronapandemin har i princip tömt tävlingskalendern. Tidigare har både OS i Tokyo och sim-EM i Budapest flyttats fram till nästa år. Dessutom ställdes SM i Halmstad in.