Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-02-27 04:23

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sport/kramer-krossade-gammalt-rekord/

Sport

Kramer krossade svenska rekordet

Andreas Kramer. Arkivbild.
Andreas Kramer. Arkivbild. Foto: Kalle Parkkinen/Bildbyrån

Andreas Kramer slog Martin Enholms 29 år gamla svenska inomhusrekord på 800 meter.

Han gjorde det i polska Torun – där inomhus-EM avgörs om två veckor.

TT Text

Andreas Kramer kunde inte ha valt en lämpligare plats för rekordslakten.

Om drygt två veckor avgörs EM i den polska staden och Kramer genrepade med ett rekordlopp.

Svensken slog till med 1,45,09, en putsning av Enholms tid från 1992 med 82 hundradelar. Han krossade också sitt eget personliga rekord med 1,43 sekunder.

– Jag vet att jag kan springa fort, så det är kul att få med sig ett personligt rekord. Och svenskt naturligtvis, säger Kramer till Aftonbladet.

Kramers tid är den femte bästa i världen i år och räckte till en tredjeplats i loppet efter britterna Elliot Giles (1.43,63) och Jamie Webb (1.44,54).

Bägge britterna slog också personligt rekord och Giles tid är den näst bästa genom tiderna.

Kramer besegrade också hemmafavoriten och inomhusvärldsmästaren Adam Kszczot som slutade fyra på 1.45,22.

Han ser fram emot att återvända till Torun efter sin rekordkross då EM-medaljer står på spel.

– Nu hade jag två européer framför mig, men samtidigt är ett EM annorlunda då det är tre omgångar att ta sig igenom. Det gäller att disponera krafterna rätt. Så vi får se. Det kan hända mycket i ett mästerskap, säger han till Aftonbladet.

Den 23-årige Kramer var ende svensk i galan i Torun. Stavstjärnan Armand Duplantis skulle ha tävlat, men drog sig ur efter att ha avbrutit tävlingen i franska Lievin i förra veckan med en känning i baklåret.

EM i Torun avgörs den 4-7 mars. Förbundskaptenen Karin Torneklint har gjort en första uttagning där Kramer och naturligtvis Duplantis finns bland åtta blågula. Den slutliga truppen presenteras den 23 februari

Ämnen i artikeln

Friidrott

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt