Kramer ska chocka i finalen efter försöket på 800 meter - DN.SE
Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.
Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
Sport

Kramer ska chocka i finalen också

Foto: Jessica Gow/TT

BERLIN. Två lopp, två segrar. 21-årige Andreas Kramer fortsätter chocka sina medtävlare på 800 meter genom att behärska loppen från start till mål.

I morgon, lördag springer han EM-final.

– Klart man inte går för en sistaplats i finalen, säger göteborgaren full av självförtroende.

I både försök och semifinal har Andreas Kramer gått upp i ledning så fort löparna gått in på gemensamma banor. Många har försökt attackera honom och passera honom, men den 21-årige göteborgaren har bara tittat åt sidan och sedan ökat tempot.

När han sedan kommit in på upploppet har han tryckt på ytterligare och enkelt vunnit både försök och semifinal.

Är du förvånad?

– Jag möter väldigt bra motstånd och håller undan för alla och Europaettan så det är klart jag tar med mig en bra känsla efter detta. Förvånad kanske jag inte är, men det är en skön känsla.

– Jag går inte in i ett Europamästerskap och tror att jag ska vinna försök och semifinal ganska så komfortabelt. Men det gör jag nu. Jag vet att jag är i bra form så det känns kul att kunna visa det också, säger han efter loppet.

Det var många som försökte attackera?

– De är några som verkligen försöker och då är det viktigt att jag vill vara först och att jag inte kommer att släppa den enkelt. Och det gjorde jag inte.

Andreas Kramer har aldrig sprungit tre tuffa lopp mot internationellt motstånd tre dagar i rad. Så blir det nu här i Berlin, men det tycks inte skrämma honom.

Tvärtom hoppas han kunna överraska sina konkurrenter i finalen.

– Jag är i väldigt bra form nu och alla kan ju inte ha koll på min form så jag tror de är lite överraskande. Så lite rädda är de nog.

Vad är viktigast i finalen?

– Det gäller att hålla sig fri och inte bli instängd och sedan ha tillräckliga krafter på slutet. Jag är ändå stark. Sedan får vi se hur långt det räcker.

– Det är åtta man i finalen och alla vill fajtas om bästa placeringen, säger Andreas Kramer.

Lovisa Lindh kom med till damernas final på 800 meter genom en protest. I finalen räckte hon inte till när det drog ihop sig de sista 200 metrarna utan kom i mål som nionde och sista löpare. Tiden 2.02,36 var dock årsbästa.

Det blev bara en 13:e plats för Erika Kinsey i damernas höjdfinal. Svenskan hade två rivningar på 1,87 innan hon klarade i det tredje försöket. 1,91 blev sedan för högt och det var en mycket besviken Erika Kinsey som snabbt lämnade arenan utan att prata med media.

I damernas spjutfinal fick Sofi Flink bara kasta tre kast. Hennes 56,91 räckte till en tiondeplats. Hennes bästa kast var tre meter kortare än det som tog henne till finalen.

Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten att kommentera vissa artiklar. Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.