Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-12-04 13:00

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sport/krislosningen-dubbla-f1-lopp-pa-silverstone/

SPORT

Krislösningen: Dubbla F1-lopp på Silverstone

Lewis Hamilton och hans F1-kollegor kan få köra dubbla lopp på Silverstone den här säsongen. Arkivbild.
Foto: Luca Bruno/AP

Den brittiska formel 1-banan Silverstone kan få arrangera två deltävlingar på grund av coronakrisen.

TT Text

– Vi har diskuterat alla slags alternativ, inklusive att genomföra två lopp under en helg eller två lopp två helger i rad, säger Silverstone-chefen Stuart Pringle till The Guardian.

– Jag tror verkligen vi kan klara det här. Vi har massa erfarenhet och massa kunskap. Vi kan helt klart klara det, fortsätter han.

De nio första deltävlingarna har skjutits upp eller ställts in på grund av pandemin. Man hoppas fortfarande kunna genomföra 15-18 lopp den här säsongen.

Storbritanniens grand prix ska köras den 19 juli, och eftersom sju av tio F1-stall har bas i England ses det som genomförbart.

Minst åtta lopp måste genomföras för att kunna utse en världsmästare i formel 1.

Ämnen i artikeln

Motorsport
Formel 1

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt