Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.
Mitt DN - skapa ditt nyhetsflöde Mina nyhetsbrev Ämnen jag följer Sparade artiklar Kunderbjudanden Kundservice och prenumeration Logga ut
Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
Sport

Kristoffersson kopplar greppet om STCC

Johan Kristoffersson.
Johan Kristoffersson. Foto: Andreas Sandström/Bildbyrån

Johan Kristoffersson tar ett rejält grepp om STCC-titeln efter dubbla segrar på Rudskogen i Norge.

Det tycktes som om vädergudarna var på hans sida. På kvalet på lördagen var han distanserad av PWR-teamets Cuprabiler. Men när himmelen öppnade sig över Rudskogen var det som på beställning.

– Jag trivs när det regnar, säger Johan Kristoffersson.

I andra racet startade Kristoffersson från femte rutan. Men tog sig snabbt upp till andra plats. Sedan blev det en tvekamp där Andreas Wernersson fick ge sig med tre varv kvar. Wernersson blev tvåa och Robert Dahlgren trea i mål. Johan Kristoffersson leder nu med 14 poäng före fjolårsmästaren Robert Dahlgren inför de två sista loppen på Mantorp om två veckor.

Med tanke på att PWR-teamet dominerade i kvalet på lördagen på torr bana kan man tänka att den regerande mästaren nu hoppas att vädret ska vara på hans sida i finalen.

Läs mer: Diskade STCC-teamet har tvingats köpa ljuddämpare för 100.000 kronor

Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten att kommentera vissa artiklar. Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.