Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.
Mitt DN - skapa ditt nyhetsflöde Mina nyhetsbrev Ämnen jag följer Sparade artiklar Kunderbjudanden Kundservice och prenumeration Logga ut
Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
Sport

Kristoffersson vann andra raka VM-titeln

Johan Kristoffersson tog andra raka VM-titeln.
Johan Kristoffersson tog andra raka VM-titeln. Foto: Stefan Jerrevång/TT

Johan Kristoffersson har haft en fantastisk säsong.

Under söndagen kunde han fira sin andra raka VM-titel i rallycross – bara en vecka efter segern i STCC.

– Det är stort, säger 29-åringen.

Svensken kom till USA med segrar i åtta av de nio tidigare deltävlingarna och med en ledning på 73 poäng behövde han ingen maxprestation för att säkra titeln redan nu.

Redan i den första semifinalen, där han startade bredvid kvalsegraren Petter Solberg, kunde titelförsvarande Kristoffersson segerjubla efter sin andraplats bakom teamkamraten i Volkswagen. Det räckte för att säkra en finalplats och fler poäng än de 17 som han behövde för titeln.

– Det är en härlig känsla. Jag kände mig väldigt stark, säger Kristoffersson, som dessutom vann STCC-titeln förra helgen, i segerintervjun som sändes i SVT.

29-åringen saktade inte ner på farten trots den säkrade titeln. Han firade nämligen segern med att vinna sin nionde deltävling den här säsongen. I finalen smet han förbi Petter Solberg på det sista varvet.

Pappa Tommy Kristoffersson var känslosam.

– Jag vet inte vad jag ska säga. Jag är så otroligt tacksam och stolt, sade han.

Det är tredje året i rad som en svensk vinner VM i rallycross. Innan Kristofferssons dubbel vann Mattias Ekström mästerskapet 2016.

I kampen om andraplatsen bakom en överlägsen Kristoffersson gjorde totaltvåan Ekström en riktigt bra deltävling fram till finalen. Efter att ha kommit tvåa i kvalet och vunnit sin semifinal slutade han sist i finalen på F1-banan i Austin.

Det återstår två VM-deltävlingar den här säsongen.

Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten att kommentera vissa artiklar. Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.