Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-04-09 10:38

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sport/kritik-mot-khl-beslut-inte-vinnare-pa-riktigt/

Sport

KHL skjuter upp slutspelet efter kritik

Dynamo Moskva mot Spartak Moskva. Dynamo är ett av endast sex lag som är kvar i KHL-slutspelet.
Dynamo Moskva mot Spartak Moskva. Dynamo är ett av endast sex lag som är kvar i KHL-slutspelet. Foto: Anton Novoderezhkin/TASS

Den Rysslandsbaserade ishockeyligan KHL pausar slutspelet fram till den 10 april.

Beslutet kommer efter kritik från både spelare och ledare.

TT Text

KHL skriver på sin webbplats att ligan tillsammans med fotbolls- och basketligan tagit beslutet att pausa till den 10 april, på inrådan av det ryska Idrottsministeriet.

Två lag har redan dragit sig ur slutspelet, som har nått fram till kvartsfinaler, Barys Nur-Sultan från Kazakstan och Helsingforsklubben Jokerit.

Andrej Skabelka, tränare i Barys, är kritisk till att slutspelet om Gagarin Cup inte har ställts in.

– Min åsikt är att cupvinnaren inte kommer att vara på riktigt om slutspelet fortsätter, säger han till sports.kz.

Kazakstan har stängt sina gränser på grund av coronakrisen medan Finland bland annat har beslutat om förbud mot folksamlingar.

Linus Omark, Salavat Julajev-forwarden som leder slutspelets poängliga, har också varit kritisk över att säsongen fortsätter.

– Alla ligor avbryter säsongen och kanske det är det bästa alternativet. Det är inte upp till oss spelare att bestämma, men det finns inget roligt i att spela matcher utan fans, sade han till championat.com i måndags.

Bara sex klubbar återstår i slutspelet, tre i varje konferens, CSKA Moskva, Dynamo Moskva, SKA S:t Petersburg i västra konferensen och Ak Bars Kazan, Salavat Julajev och Sibir Novosibirsk i den östra.