Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-10-20 13:32

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sport/kulusevski-vann-svenskmote-tidigt-inbytt/

SPORT

Kulusevski vann svenskmöte – tidigt inbytt

Dejan Kulusevski vid bollen, Albin Ekdal ett steg bakom.
Dejan Kulusevski vid bollen, Albin Ekdal ett steg bakom. Foto: Matteo Gribaudi/Bildbyrån

Dejan Kulusevski avgick med segern i mötet med landslagskollegan Albin Ekdal i Serie A-fotbollen. Juventus slog Sampdoria med 3–2.

TT Text

Segern var Juventus blott andra i höst och man klättrade från tolfte till åttonde plats i tabellen.

Paulo Dybala gjorde 1–0 för Juventus i den tionde minuten då han dundrade in bollen med vänstern vid högra stolproten. Tio minuter senare tvingades Dybala gå av planen, gråtandes, efter sannolikt en ny skada.

Argentinaren har varit hårt skadedrabbad och spelade förra säsongen bara 20 ligamatcher på grund av skador.

Anfallaren byttes ut mot Dejan Kulusevski, den svenske landslagsspelaren som bara startat i en Serie A-match i höst.

Juventus ökade på till 2–0 på straff i den 43:e minuten sedan bollen tagit på en utsträckt Sampdoriaförsvarares hand. Leonardo Bonucci slog in bollen distinkt i det vänstra hörnet.

Minuten senare reducerade Sampdoria, med den svenske landslagsmittfältaren Albin Ekdal i startelvan. Japanen Maya Yoshida nickade bollen i mål efter en kort hörnvariant.

Juventus utökade till 3–1 i den 57:e minuten sedan Kulusevski serverat Manuel Locatelli bollen inne i straffområdet vilket resulterade i italienarens första mål i Juventuströjan.

I den 83:e minuten reducerade Sampdoria när Antonio Candreva satte 2–3.

Ämnen i artikeln

Juventus F.C
Fotboll

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt