Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-12-09 15:18

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sport/lag-edin-krossade-danmark-i-curling-em/

Sport

Lag Edin krossade Danmark i curling-EM

Foto: Mathilda Ahlberg/Bildbyrån

Sveriges curlingherrar inledde EM med en solklar seger. Danmark besegrades med hela 9–3 på hemmaplan i Helsingborg.

TT Text

Fram till förra året hade Sverige fyra raka EM-guld på herrsidan. Men i 2018 års mästerskap i Tallin tog segertrenden slut. Trots att Sverige ledde finalen mot Skottland slutade det med förlust, 5–9.

Men den här gången ska det bli guld igen, hoppas laget. Förberedelserna inför årets mästerskap har sett annorlunda ut, bland annat mer träning och mindre tävling.

– Det kanske har gått ut över tävlingsresultaten lite grann, vilket har gjort att självförtroendet gått ner lite. Därför fokuserar vi på att få en bra start här. Vi vill inte känna någon negativ press eller att det kommer tillbaka tankar på sämre resultat, sade skippern Niklas Edin inför starten.

Och curling-EM i Helsingborg kunde knappast ha börjat bättre. Öppningsmatchen mot Danmark slutade med en klar svensk seger med 9–3.

Det svenska herrlandslaget, lag Edin, består, förutom av skippern Niklas Edin, av Oskar Eriksson, Rasmus Wranå, Christoffer Sundgren och Daniel Magnusson. Tränare är Fredrik Lindberg.