Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-12-12 18:35

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sport/lag-edin-till-final-i-curling-em/

Sport

Lag Edin till final i curling-EM

Lag edin. Foto: Jonas Ekströmer/TT

Lag Niklas Edin är klart för final i curling-EM efter att ha besegrat Skottland med 8–4 i semifinalen.

Vägen fram till finalen har inneburit tio raka segrar – och nu väntar Schweiz i matchen om guldet.

TT Text

De svenska curlingherrarna inledde torsdagen med att besegra Skottlands lag Ross Paterson i den sista grundseriematchen – och avslutade dagen med att upprepa bedriften i semifinalen.

Lag Niklas Edin spelade på toppen av sin förmåga redan från start och vann första omgången med 2–0 för att sedan stjäla ytterligare en poäng i nästa. När skottarna sedan närmade sig en upphämtning gjorde lag Edin ett avgörande ryck mot segern.

Sverige är därmed fortsatt obesegrat på herrsidan i curling-EM i Helsingborg, efter tio vinster av tio möjliga.

Nu återstår bara en match, finalen, där Schweiz står för motståndet efter att ha vunnit mot Danmark med 8–5 i den andra semifinalen. När Schweiz och Sverige möttes tidigare i EM vann lag Edin med 8–5.

Niklas Edin har på lördagsförmiddagen chans att vinna sitt sjunde EM-guld i karriären. I laget ingår även Christoffer Sundgren, Rasmus Wranå och Oskar Eriksson som alla var med och tog VM-guld i Lethbridge, Kanada, i våras.