Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
Sport

Lance Armstrong i tårar

Lance Armstrong väntas erkänna att han fuskat hos Oprah Winfrey.
Lance Armstrong väntas erkänna att han fuskat hos Oprah Winfrey. Foto: Steve Ruark, Charles Sykes / AP
Cyklisten och världsstjärnan Lance Armstrong bad på måndagen personalen på Livestrong cancer foundation om ursäkt. Men Armstrong, som anklagats för dopning, sa inget om han hade använt förbjudna preparat.

Lance Armstrong har fråntagits alla sin medaljer som professionell cyklist, varav sju som vinnare i Tour de France, sedan han pekats ut som dopad av den amerikanska antidopningsorganisation Usada i oktober.

Men Armstrong själv har envist vägrat att svara på frågan om han fuskat eller inte. Samtidigt har han valt att inte försvara sig. Men den saken kan komma att förändras i kväll.

Enligt förhandsskriverierna kommer Armstrong att erkänna att han fuskat under en intervju med Oprah Winfrey som spelas in senare i kväll för att sedan sändas på torsdag amerikansk tid. Frågan är hur länge det tar innan det Armstrong sagt läcker ut efter den 90 minuter långa inspelningen.

Men redan tidigare på måndagen mötte Lance Armstrong personalen – omkring 100 personer – på Livestrong, den fond för cancersjuka som han grundat i sitt namn. Enligt nyhetsbyrån AP grät Armstrong och flera av medarbetarna vid flera tillfällen då cykelstjärnan, som själv lidit av cancer, bad om ursäkt.

Däremot erkände han inte att han använt förbjudna preparat.

– Han hade ett privat samtal med medarbetarna som har utfört siftelsens viktiga arbete under de senaste åren, sa stiftelsens talesman Katherine McLane till Reuters.

Ett erkännande skulle kunna få mycket svåra konsekvenser för Armstrong. Flera sponsorer har redan låtit förstå att de kommer att stämma Armstrong på mycket stora belopp för att ha lurat dem, skriver  AP.