Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-10-22 23:48

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sport/landslagschefen-kritisk-det-ar-inte-acceptabelt/

Sport

Landslagschefen kritisk: ”Det är inte acceptabelt”

Sara Hector var ensam av de svenska åkarna att ta sig vidare till andra åket i världscupspremiären i Sölden.
Sara Hector var ensam av de svenska åkarna att ta sig vidare till andra åket i världscupspremiären i Sölden. Foto: Joe Klamar/AFP

Sara Hector var ensam av de svenska åkarna att ta sig vidare till andra åket i världscupspremiären i Sölden. Hector slutade på plats 14 och var hela 3,71 sekunder efter segrande italienskan Marta Bassino i mål

Sara Hector var 3,18 sekunder efter ledande italienska Marta Bassino i mål redan efter första åket i storslalombranten.

– Det är inte acceptabelt, säger landslagschefen Lars Melin när han intervjuas i SVT.

Melin var hård i sin kritik.

– Det var inte ett misstag, det var ett stort misstag hela banan, säger Melin.

I andraåket gjorde Hector en mer stabil insats och åkte upp sig från 18:e till plats 14 och hade den elfte snabbaste tiden.

– Jag gjorde samma fel som i första åket, lutade mig inåt. Det borde inte vara så svårt men det är ju det, säger Hector.

Estelle Alphand slutade på plats 32 i premiäråket och fick inte fler chanser den här dagen, de tre övriga svenska åkarna Jonna Luthman, Sara Rask och Hanna Aronsson-Elfman kvalade inte heller in bland de 30 som fick chansen i andra åket.

– Det är aldrig roligt att stå vid sidan av och se när åkarna presterar dåligt, säger Melin.

Estelle Alphand förklarade att hon hade problem med sikten.

– Det är likadant för allihop kan jag tycka, säger Melin.

Italienskan Marta Bassino hade 58 hundradelar till godo på landsmaninnan Federica Brignone, som vann den totala världscupen förra säsongen, inför andra åket.

Bassino höll för trycket och vann med en 14 hundradelar av en sekund.

Amerikanskan Mikaela Shiffrin, som dominerat utförsåkningen sedan hon tog sin första världscupsseger i Åres slalom 2012, är skadad och fanns inte på plats.

Ämnen i artikeln

Alpint

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt