Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-01-28 22:01

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sport/landslagslakaren-om-tjeckernas-spel-det-var-otackt/

Sport

Landslagsläkaren om tjeckernas spel: ”Det var otäckt”

Rasmus Sandin fick kyla sin skadade handled efter en ny slashing.
Rasmus Sandin fick kyla sin skadade handled efter en ny slashing. Foto: Simon Hastegård/Bildbyrån

OSTRAVA. Juniorkronornas toppback Rasmus Sandin kunde spela kvartsfinalen mot Tjeckien trots en ful slashing över handen i nyårsaftonens match mot Slovakien.

Men i kvarten fick Sandin utstå tuff behandling av de tjeckiska spelarna.

– Redan från början började de slasha mot Rasmus handled. Det var otäckt, säger landslagsläkaren Ryan Allenby efter matchen.

Efter slashingen mot handen i den sista gruppspelsmatchen mot Slovakien på nyårsaftonen lämnade Rasmus Sandin isen i smärta.

Blev du irriterad när du stod i båset och såg det?

– Ja, absolut, svarar läkaren Allenby snabbt.

Samma kväll röntgades handen, och glädjande nog klarade sig Sandin undan någon fraktur eller brott.

Det gjorde att Rasmus Sandin, som tillhör Toronto, kunde spela i torsdagskvällens kvartsfinal mot Tjeckien. Något som var väldigt viktigt för Sverige. Sandin har varit Sveriges genomgående bästa back så här långt.

Det blev dock en tuff kvartsfinal för 19-årige Sandin. Vid ett par tillfällen fick han nya slag mot den skadade handen, och han tvingades kyla handen i båset.

Tjeckernas hårda tag hindrade dock inte Rasmus Sandin från att på nytt storspela.

I den mixade zonen efter matchen fick landslagsläkaren Allenby frågan om han upplevde att det var medvetet att tjeckerna slashade den skadade handen.

– Ja, det gjorde jag.

I slutet av matchen råkade också Juniorkronornas supertalang Lucas Raymond ut för en slashing, vilket i sin tur genererade ett matchstraff för Tjeckiens Karel Klikorka.

Det ska dock inte vara någon fara för varken Rasmus Sandin eller Lucas Raymonds medverkan i lördagens semifinal mot Ryssland.

– Båda är okej. Vi har hunnit undersöka dem, och de kommer absolut att spela nästa match.

Läs mer: Hockeyartisten tog Sverige till semifinal