Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-05-24 07:27

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sport/langdchefen-lamnar-skidforbundet/

Sport

Längdchefen lämnar Skidförbundet: Inget dramatiskt

Längdchefen Johan Sares lämnar Skidförbundet. Foto: Johanna Lundberg/Bildbyrån

Efter landslagstränarna Annika Zells och Johan Olssons avsked lämnar nu även längdchefen Johan Sares Svenska skidförbundet.

– Det är inget dramatiskt eller konstigt egentligen, säger förbundsdirektör Ola Strömberg.

Rätta artikel

På torsdagen kunde DN berätta att Johan Olsson väljer att hoppa av. Även den enda damtränaren för längdskidåkarna, Annika Zell, har valt att inte fortsätta, och nyligen har landslagschefen Rikard Grip slutat.

På fredagen kom nästa besked. Efter tio på Svenska skidförbundet, varav sju år som längdchef, lämnar Johan Sares sitt jobb.

– Med tränarna kan man säga att vi gjorde ett litet fel i att halvtidsanställa dem på det sättet som vi gjorde, för de kunde inte vara så involverade som de och åkarna hade velat. Med Rikard Grip och Johan Sares är det väldigt naturligt egentligen att de lämnar efter så många år, säger förbundsdirektör Ola Strömberg.

Han tycker att det är tråkigt att Sares lämnar, men har samtidigt förståelse för det efter tio år.

– Kortsiktigt betyder det att vi kommer att söka efter en ny chef för längdverksamheten. Långsiktigt hoppas jag att vi fortsätter att vara väldigt attraktiva både för de som vill hålla på med sporten och partners som vill vara med, säger Ola Strömberg.

Förutom att nya personer kommer in är ingen förändring av organisationen planerad, säger han.

Sares kommer att vara kvar på förbundet för att slutföra de projekt han är inne i, och vägleda nya landslagschefen Jonas Peterson i hans nya roll.

Sares kommer även behålla flera styrelseuppdrag inom Svenska skidförbundet och även sitta kvar som svensk representant i det Internationella Skidförbundet Fis marknadsgrupp.