Logga in på Dagens Nyheter

Här kan du som DN-kund logga in för obegränsad läsning av DN.se och e-DN.

Med ett gratiskonto kan du följa skribenter och ämnen samt spara artiklar.

Sport

Larsson och Lehner Buffalos matchvinnare

Johan Larsson och Robin Lehner var Buffalos matchvinnare borta mot Montreal i nattens NHL-hockey.

Det blev en svängig tillställning i Montreal ända fram till Johan Larsson snyggt styrde in Jake McCabes passning. 3–2-målet var Larssons andra mål för säsongen. I Buffalos mål gjorde Robin Lehner en strålande insats och räddad 33 skott.

Matchen slutade 4–2 till Buffalos fördel.

I Florida tog Tampa emot Detroit i en repris av första omgången av fjolårets slutspel. Det var 280 dagar sedan Tampa avgjorde den matchserien i sjunde mötet. Men Detroit fick ingen revansch den här kvällen, trots att laget bjudit med sina spelares mammor på resan.

Tampas powerplay var återigen segervapnet då de två sista målen fram till 3–1-segern kom med en man mer på isen.

Gustav Nyquist kvitterade till 1–1 i början av andra perioden, då han slog in en retur efter Tomas Tatars skott. Det var Nyquists 14:e mål för säsongen, men bara den andra efter årsskiftet, och han har en bit kvar till 27 som han vann svenska skytteligan på i fjol.

– Man hade ju velat göra några fler mål. Samtidigt har vi som lag inte gjort så många och ändå lyckats vinna matcher. Vi har hittat vägar att spela bra på andra sätt, men det är klart vi måste börja göra mer mål, säger Gustav Nyquist till DN.

Victor Hedman fortsätter bidra och assisterade till Tyler Johnsons 2–1 för Tampa, säsongens 24:e assist. Matchen slutade 3–1.

Sämre gick det för svenskarna i Carolina. Elias Lindholm kvitterade bara 18 sekunder efter Calgarys 1–0, men fler mål blev det inte för Carolina på bortais. Istället gick hemmalaget ifrån och vann med 4–1. Eddie Läck hade ingen toppkväll i Carolina-målet, med 20 räddningar.