Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-06-20 15:38

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sport/larsson-och-peterson-utslagna-i-paris/

Sport

Larsson och Peterson utslagna i Paris

Johanna Larsson är utslagen i Franska öppna. Foto: Christophe Ena/AP

Det började så bra, men Rebecca Peterson följer Johanna Larsson ut ur Franska mästerskapen i tennis.

Båda svenskorna förlorade sina matcher i den andra omgången.

30-åriga Johanna Larsson har haft ett tufft tennisår. På världsrankningen har hon rasat till plats 172 och hon har bara vunnit tre matcher under våren.

I Paris började hon med att vinna i den första omgången mot Magdalena Rybarikova, Slovakien med 6–3, 6–4.

Men mot den 25-åriga spanjorskan Garbine Muguruza skulle Johanna Larsson inte ha en chans. Muguruza är visserligen bara rankad på 19:e plats just nu, men vann Franska öppna 2016 och Wimbledon 2015.

Ändå började Johanna Larsson mycket bra på en av Roland Garros huvudbanor. Spelarna följdes åt till 2–2 i det första setet. Då bröt Muguruza svenskans serve och höll sedan sitt eget servegame blankt fram till ledning 4–2.

Spanjorskan höll sedan sin serve och vann första setet med 6–4 efter 36 minuters spel.

I det andra setet föll Johanna Larssons spel ihop. Muguruza bröt svenskans serve två gånger om och gick snabbt fram till en 4–0-ledning.

Då lyckades Johanna Larsson hålla sin serve fram till 1–4.

Men fler game blev det inte. Muguruza höll sin serve fram till 5–1 och avslutade matchen med att bryta Johanna Larssons serve för tredje gången i det andra setet och vann matchen med 6–4, 6–1.

Peterson såg ut att gå mot en säker seger mot Donna Vekic efter att ha vunnit första set enkelt, 6—1, men tappade sedan sitt övertag och förlorade både andra och tredje set 1—6, 2—6.

Svenskan bröt den 23-rankade kroatiskans serve två gånger i första set och var aldrig hotad. Men scenförändringen i andra set var fullständig. Vekic dominerade spelet och Peterson hade svårt att hålla sin serve.

I tredje set rusade Vekic fram till 4—0 innan Peterson fick i gång sitt spel och kunde vinna två game. Men då var skadan redan skedd och kroatiskan höll undan till 6—2.

Förlusten känns nog extra bitter för Peterson sedan fjärderankade Kiki Bertens på onsdagen strukit sig från turneringen på grund sjukdom.

Nederländskan var den högst rankade spelaren i Petersons del av lottningen och vägen fram till kvartsfinal hade inte sett helt oöverkomlig ut — om svenskan vunnit sin match mot Vekic.

Giganterna stormar vidare genom de första omgångarna i Franska mästerskapen i tennis. Roger Federer avfärdade sin motståndare i den andra omgången, tyske kvalspelaren Oscar Otte, i tre raka set, 6–4, 6–3, 6–4 på lite drygt en och en halv timme

Federer möter i nästa omgång norrmannen Casper Ruud som slog italienaren Matteo Berrettin, också det i tre raka set.

Rafael Nadal hade heller inga problem med att avancera till tredje omgången. Den andreseedade spanjoren slog tysken Yannick Maden med 6–1, 6–2, 6–4.

I tredje omgången möter Nadal den 27-seedade David Goffin.

Nadals facit i grusturneringen i Paris är nu uppe i 88 segrar och bara två förluster.

Läs mer: Succédebut för Mikael Ymer i Franska öppna