Logga in på Dagens Nyheter

Här kan du som DN-kund logga in för obegränsad läsning av DN.se och e-DN.

Med ett gratiskonto kan du följa skribenter och ämnen samt spara artiklar.

Sport

Larsson utslagen – Lindstedt vidare

Foto: Greg Wood/AFP

Johanna Larsson är utslagen ur Australian Open. Amerikanskan Madison Brengle bjöd på för svårt motstånd. Matchen i den andra omgången slutade 7–5, 4–6, 6–1.

– Jag tycker att jag spelar lite för dåligt. Jag gör alldeles för många enkla misstag, framför allt i första set. När jag går för det vinnande slaget så missar jag och det har man inte råd med, säger Johanna Larsson till Radiosporten.

Larsson förlorade även dubbelmatchen i andra omgången, tillsammans med Kiki Bertens, Nederländerna. Det rysk-italienska paret Svetlana Kuznetsova och Roberta Vinci vann med 6–2, 3–6, 6–2.

Därmed tvingas Larsson lämna årets första Grand Slam-turnering.

– Jag är inte nöjd med en andra omgång här utan jag vill längre. Det känns som att jag åker hem lite för tidigt, säger hon.

I fjol gick Larsson/Bertens till kvartsfinal i Australian Open och i år var de 14-seedade.

Kanske var anledningen till förlusterna det tuffa matchandet i Australien-hettan. Larsson fick spela två tresetsmatcher med bara ett par timmars vila emellan.

Singelmatchen såg på papperet ut att kunna bli jämn då Larsson är rankad 50 och Madison Brengle rankad 49.

Även förra året tog Johanna Larssons turnering slut i andra omgången i Melbourne.

Svensken Robert Lindstedt och britten Dominic Inglot tog sig vidare från första omgången i Australian Opens herrdubbel. De besegrade vitryssen Sergej Betov och rysk-georgiern Teimuraz Gabasjvili med 6–4, 6–3.

Den svensk-brittiska duon är elfteseedad och nådde semifinalen i US Open förra året. Lindstedt är svenskhoppet på herrsidan i årets turnering och vann herrdubbeln i Australian Open 2014 i par med polacken Lukasz Kubot.