Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-08-19 03:27

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sport/lat-10-aringar-forlora-med-320-for-att-statuera-exempel-1/

SPORT

Lät 10-åringar förlora med 32–0 för att statuera exempel

Bild 1 av 3 Enskede IK:s pojkar 04 tränar på Kärrtorps IP efter matchen mot Hammarbys akademilag. I mitten en av spelarna Olle Rensfelt.
Foto: Thomas Karlsson
Bild 2 av 3 – Det var jättekul, fast vi torskade med 32–0, säger Marlon Österberg, tvåa från vänster. Bredvid honom kompisarna Seth Blomdahl, Olle Rensfelt och Viggo Littorin.
Foto: Thomas Karlsson
Bild 3 av 3 Det var som träning nästan. Alltså, det var ju svårt, men man fick ut mycket av det, säger Viggo Littorin, som stod i mål halva matchen..
Foto: Thomas Karlsson

Enskede IK tröttnade på tidig elitsatsning.

När Hammarby dök upp med 11-åringar i en fotbollsserie för 13-åringar valde klubben att kontra - med att sätta in 10-åringar.

Tioåringarna förlorade matchen med 32–0.

– Vi ville statuera ett absurt exempel, säger pojklagstränaren Magnus Pettersson.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs DN gratis till 25 september!

Alla artiklar gratis fram till 25 september, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online. 

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.