Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-10-18 04:27

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sport/latt-att-forsta-att-charlotte-kalla-blev-chockad/

SPORT

”Lätt att förstå att Charlotte Kalla blev chockad”

Charlotte Kalla blev chockad när det kom ett nytt avhopp på ledarsidan i Svenska skidförbundet.
Charlotte Kalla blev chockad när det kom ett nytt avhopp på ledarsidan i Svenska skidförbundet. Foto: Per Danielsson/TT

Esks elva vecka 38.

DN-sportens krönikör Johan Esk sammanfattar veckan som gått.

1) Skidchocken

Åkarna har tröttnat på alla ledarbyten i toppen av svensk skidåkning. Den annars så diplomatiska Charlotte Kalla sade i Expressen om längdchefen Daniel Fåhraeus avhopp: ”Det var inte kul att få det här beskedet, jag blev chockad.” Det är lätt att förstå att Kalla blev chockad.

2) Reaktionen

Daniel Fåhraeus och den kritiserade förbundsdirektören Ola Strömberg uppges ha olika syn på ledarskap. Därför får cirkusen fortsätta och självklart stör det åkarna.

3) Magsjukan

Charlotte Kalla var en av åkarna som åkte på en ordentlig magsjukdom under träningslägret i Frankrike. ”De första dagarna ville jag inget annat än att ligga i sängen.”

4) Comebacken

Norska fotbollsstjärnan Ada Hegerberg har haft en skadeperiod på nästan två år. Nu är hon i alla fall tillbaka i träning med franska klubblaget Lyon.

5) Avstängningen

Ishockeyspelaren Tuva Kandell i Leksand högg med klubban mot en assisterande domare som träffades. För det fick Kandell fem matchers avstängning. Låter lite.

6) Bevakningen

Expressen satsar på att sända franska ligan men det var svårt att hitta en nyhetstext om publikskandalen med supportrar som slogs efter Marseille–Angers.

7) Blixtvisiten

Spelarna i AFC trodde att tränaren Dmitri Tjerysjev skulle leda laget i superettan. Efter en enda träning insåg den förre storspelaren att han och laget inte var rätt för varandra.

8) Straffskytten

Caroline Seger har knappast gjort ett mål som spelat så liten roll men ändå betytt så mycket som straffmålet till 3–0 i segern med 4–0 mot Georgien i kvalet till fotbolls-VM.

9) Monologen

Barcelonas pressade tränare Ronald Koeman svarade inte på några frågor inför matchen mot Cádiz. Han ägnade presskonferensen åt att läsa upp ett uttalande i tre minuter.

10) Galenskapen

Cristiano Ronaldos totala årsinkomst är bisarra 125 miljoner – dollar. Leo Messi är tvåa på fotbollslistan med 110 dollarmiljoner. Så slog den pandemikrisen mot dem.

11) Brottsplatsen

Med anledning av veckans ”flaggbegränsning” från polisen måste det ses som årets skräll i fotbolls-Sverige att Studenternas i Uppsala anses vara en sådan högriskplats.

Ämnen i artikeln

Fotboll

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt