Logga in på Dagens Nyheter

Här kan du som DN-kund logga in för obegränsad läsning av DN.se och e-DN.

Med ett gratiskonto kan du följa skribenter och ämnen samt spara artiklar.

Sport

Lehner imponerade och slogs när Garpenlöv var på plats

Tampa. Robin Lehner storspelade med 38 räddade skott och hamnade i slagsmål när Buffalo slog Columbus med 4–0. Allt skedde inför ögonen på Tre Kronors assisterande World Cup-coach Johan Garpenlöv.

Efter fotskadan i premiären har Robin Lehner spelar mycket bra i de elva matcherna efter comebacken.

Pricken över i:et satte han lämpligt natten till lördagen svensk tid, då Johan Garpenlöv satt på läktaren. Då gjorde Lehner sin bästa match och höll sin första nolla i Buffalos tröja.

Han visade inte bara strålande spel mellan stolparna, utan även temperament. Strax efter mitten av tredje perioden gav han sig ut i sarghörnet där det var allmänt gruffande.

Lehner tog tag i backen Jack Johnson och försökte stoppa honom från att blanda sig i handgemänget.

Det blev väl hett mellan Johnson och Lehner, vilket slutade med att Lehner kastade sina målvaktshandskar och började puckla på Columbus-backen.

Det hann inte bli så mycket för domarna var snabbt framme och kastade sig emellan. Lehner fick två plus två minuters utvisning för roughing och för att han lämnat sitt målområde. Trots fyra minuters spel i numerärt underläge lyckades Lehner dock hålla nollan.

På de tolv matcherna han spelat för Buffalo har den 24-årige göteborgaren 93,2 i räddningsprocent och han har släppt in 2,3 mål i snitt.

En klar kandidat till World Cup-truppen i höst och det försämrade ju knappast hans möjligheter att Garpenlöv var på plats.

Målvakten på andra sidan isen hade dock en mardrömskväll.

När Columbus hade powerplay i slutet av första perioden slog David Legwand iväg pucken från egen zon mot Joonas Korpisalo. Pucken studsade precis framför honom och in i mål till 2–0 för Buffalo.

– Man slår den på mål för det finns inget annat att göra. Då finns i alla fall en chans att den kan gå in, men jag trodde självklart aldrig att den skulle göra det, säger Legwand till nhl.com efter sitt mål från egen zon med en man mindre på isen.

Och det inte slutade där. På läktaren satt hans familj som kommit över från Finland för att se honom spela i NHL för första gången.

En kväll Korpisalo sent lär glömma.

I övrigt i NHL:

X Mikael Backlund har hittat formen i Calgary. I 5–2-segern mot Vancouver gjorde han ett mål och assisterade till ett. Backlund har gjort fem mål på de senaste sju matcherna. Målet var hans tionde.

X En annan som hittat formen är Joakim Nordström. Stanley Cup-mästaren från Tyresö gjorde sitt sjätte mål för säsongen och sin nionde poäng på de senaste elva matcherna när Carolina slog San Jose med 5–2. Victor Rask hade också en assist.