Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-01-22 08:54

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sport/leksand-bortabesegrade-serieledaren-rogle/

Sport

Leksand bortabesegrade serieledaren Rögle

Leksands Marek Hrivik och Martin Karlsson jublar.
Leksands Marek Hrivik och Martin Karlsson jublar. Foto: Bildbyrån

Två matcher och två segrar.

Där har ni Leksands Skånefacit de senaste dagarna.

– Vi krigar, vi har en självklar spelplan som alla följer, säger tidigare Röglespelaren Jonas Ahnelöv efter fjärde raka bortasegern – och 5–2-skalpen mot serieledaren.

TT Text

När lagen senast möttes gjorde han två mål och spelade fram till ett.

När Leksand på tisdagskvällen gästade Ängelholm behövde Röglestjärnan Dennis Everberg bara fem minuter för att spräcka målnollan.

Det var två formstarka lag som drabbade samman i Catena Arena. Både Rögle och Leksand hade vunnit fyra av sina fem senaste matcher.

I lagen fanns också några formstarka spelare i form av fem av SHL:s sex främsta poängplockare.

En av dem är Dennis Everberg och han frispelades vackert av Niklas Hansson och kunde ensam med målvakten se till att göra sin hundrade poäng i Rögletröjan.

Med det sagt fick inte Leksandstränaren Björn Hellqvist någon lätt start på sin kväll. Leksand kom till spel efter 1–0 i Malmö och vad som så långt hade varit en trevlig Skåneturné för Hellqvist som jobbat som tränare hos de båda värdlagen.

Inför matchen berättade tränaren hur han sovit de senaste tre nätterna hemma med familjen.

Mysigare blev det inte när Adam Tambellini framspelad av Eric Gélinas och samme Everberg smällde in 2–0 i spel fem-mot-fyra.

Men Hellqvist skulle få jubla. I numerärt underläge tog Marek Hrivíc vara på slarvigt Röglespel och snurrade in gästernas första mål.

Hrivics mål gav Leksand en väg in i matchen. Det var samme slovak som halvvägs in i mellanakten elegant hittade Martin Karlsson och 2–0 hade blivit 2–2.

Efter videogranskning kunde domarna dryga minuten senare slå fast att August Berg med vad först såg ut att vara en för hög klubba på volley också viftat in Leksands ledningsmål.

– Jag såg att Marek gick bakom mål och då gäller det att vara med, då kan man få sådana mål, sade Martin Karlsson.

Tredje perioden innebar i mångt och mycket ett bombardemang från hemmalaget. Men Janne Jivonen storspelade mellan Leksands stolpar.

När sedan Martin Karlsson med två minuter kvar kunde snappa upp pucken och dra iväg ett långskott mot hemmalagets öppna kasse kom hans andra mål för kvällen och spiken i serieledarens kista.

Leksand gjorde sedan ytterligare ett mål från egen planhalva, matchens slutresultat fastställdes av Daniel Gunnarsson.

– Rögle är ett riktigt bra lag och detta ger en boost. Vi för suga på detta nu och sedan ta nya tag, säger Ahnelöv.

– Vi hade en lagmiddag häromdagen och det känns som att vi kommit närmre varandra som grupp.

Här näst fortsätter bortaturnén i Linköping.

Rögle leder fortsatt tabellen en poäng före Frölunda.

Ämnen i artikeln

Ishockey
Ishockey SHL
Rögle BK
Leksands IF

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt