Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-07-09 23:55

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sport/leksand-varvar-backtrio/

Sport

Leksand värvar backtrio

Leksands tränare Lars Stenmark, till höger, kan räkna in tre nya backförstärkningar i laget. Arkivbild.
Leksands tränare Lars Stenmark, till höger, kan räkna in tre nya backförstärkningar i laget. Arkivbild. Foto: Fredrik Sandberg/TT

Leksand har gjort klart med tre backförstärkningar inför den kommande säsongen – två kanadensiskor och en schweiziska. 22-åringarna Abby Thiessen och Amanda Butterfield samt 27-åriga Sarah Forster förstärker SDHL-laget.

TT Text

Samtliga har skrivit ettårskontrakt.

Den schweiziska landslagsbacken Forster kommer närmast från två säsonger i Brynäs och har tidigare även representerat Linköping.

Kanadensiskorna kommer från collegespel i USA, Thiessen från St Cloud State University och Butterfield från St Lawrence University.

Leksand slutade åtta i SDHL förra säsongen och slogs ut i kvartsfinal av seriesegraren HV71.

Ämnen i artikeln

Ishockey

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt