Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-12-07 11:19

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sport/lewis-hamilton-tog-behovlig-gp-seger-i-qatar/

SPORT

Lewis Hamilton tog behövlig GP-seger i Qatar

Lewis Hamilton efter segern i Qatar.
Lewis Hamilton efter segern i Qatar. Foto: Xavi Bonilla/LiveMedia/Shutterstock

I tidernas första Grand Prix-lopp i Qatar körde Lewis Hamilton hem segern.

Ärkerivalen Max Verstappen slutade på andra plats.

Verstappens ledning i världsmästerskapet är nu bara åtta poäng inför de två avslutande loppen.

TT Text

Mercedes sjufaldiga världsmästare Hamilton höll Verstappen bakom sig efter att ha startat i pole position och kunde bekvämt vinna på Lusail International Circuit under söndagen.

Två lopp återstår av säsongen och det är en infekterad avslutning som väntar när rivalerna gör upp om världsmästartiteln.

– Vi behövde poängen i dag. Jag kan inte vänta på att se en repris av loppet för att se vad som hände bakom mig, säger Lewis Hamilton som tog sin 102:a seger i karriären.

Verstappen flyttades ned för att starta som sjunde förare efter en överträdelse i lördagens kval, men slutade ändå på andra plats och tog en poäng för att ha kört det snabbaste varvet i loppet.

– Så klart kommer det bli svårt ända in i slutet, men det gör det spännande. Jag känner mig bra, men det kommer bli en hård kamp, säger Verstappen.

De två återstående GP-loppen avgörs i Saudiarabien och Abu Dhabi.

Ämnen i artikeln

Formel 1
Motorsport

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt