Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-07-11 07:47

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sport/lidingoloppet-blir-av-men-pagar-i-en-manad/

Sport

Lidingöloppet blir av men pågår i en månad

Lidingöloppet blir av men utspritt under en månads tid. Arkivbild.
Lidingöloppet blir av men utspritt under en månads tid. Arkivbild. Foto: Alexander Mahmoud

Det kommer ta ovanligt lång tid för Lidingöloppet att genomföras i år.

En hel månad, närmare bestämt.

– Vi blir först ut i Sverige med att planera ett lopp på den ordinarie banan sedan pandemin bröt ut, säger generalsekreteraren Cecilia Gyldén.

TT Text

Coronakrisen har tvingat landets stora motionslopp att ställas in eller avgöras virtuellt på valfri plats på grund av maxgränsen på 50 personer vid sammankomster.

Nu meddelar Lidingöloppet att man kommit fram till en annan lösning. Motionsklassikern kommer som vanligt att arrangeras utanför Stockholm, med skillnaden att deltagarna själva får välja när de ska springa under en månads tid – mellan den 15 september och 15 oktober.

– Vi kommer inte att ställa in. Utan vi anpassar arrangemanget efter de nya förutsättningarna och blir först ut i Sverige med att planera ett lopp på den ordinarie banan sedan pandemin bröt ut, säger Lidingöloppets generalsekreterare Cecilia Gyldén i ett pressmeddelande.

Löparna kommer starta och gå i mål vid samma område som tidigare år, men under strikt reglerade slottider.

Möjligheten kommer dock finnas att springa samma distans på annan plats om det finns deltagare som inte kan eller vill ta sig till Lidingö under den aktuella månaden.

De som ställer upp i Lidingöloppet kan välja mellan att springa 10, 15 eller 30 kilometer.

Läs mer:

Klart: Stockholm Marathon ställs in 

Midnattsloppet blir av – men avgörs virtuellt

Göteborgsvarvet ställs in – löparna erbjuds virtuellt lopp 

Ämnen i artikeln

Friidrott

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt