Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer
169 kr/månad

Vakna med DN på helgen. Halva priset på papperstidningen i tre månader!

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-07-18 09:19

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sport/linda-bergstrom-utslagen-av-55-aring/

Sport

Linda Bergström utslagen av 55-åring

Linda Bergström utslagen i Europeiska spelen. Foto: Jonas Ekströmer/TT

I herrsingel hade sedan tidigare både VM-finalisten Mattias Falck och Kristian Karlsson åkt ur, likaså Matilda Ekholm i damsingel.

TT Text

Det enda återstående bordtennishoppet för svensk del i Europeiska spelen var Linda Bergström som var framme i kvartsfinal i Minsk, Belarus – men väl där blev det respass även för henne.

Den 24-åriga svenskan ställdes mot en minst sagt rutinerad motståndare i form av 31 år äldre (!) Lian Ni Xia som tävlar för Luxemburg men är född i Kina. Ni Xia vann VM-guld i lag redan 1983 – tolv år innan Bergström föddes.

Lian Ni Xia, som fyller 56 år den 4 juli, tog ett tidigt grepp om matchen och gick upp i ledning med 3–0 i set. Bergström svarade genom att vinna det fjärde setet med 11–5 – men föll sedan i ett jämnt femteset med 9–11. Lian Ni Xia vann därmed med 4–1 i set med siffrorna 11–8, 11–7, 11-9, 5–11, 11–9.

Resultatet innebär att Linda Bergström missade chansen att kvala in till OS genom Europeiska spelen där guld-, silver- och bronsmedaljören i respektive sport automatiskt får en plats i Tokyo, Japan där olympiska spelen avgörs nästa år.