Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.
Mitt DN - skapa ditt nyhetsflöde Mina nyhetsbrev Ämnen jag följer Sparade artiklar Kunderbjudanden Kundservice och prenumeration Logga ut
Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
Sport

Lindau skrällde och vann SM på cykel

Överraskningen Philip Lindau vann linjeloppet.
Överraskningen Philip Lindau vann linjeloppet. Foto: Cyclesport.se
19-årige Philip Lindau satte svenska cykeleliten på plats och vann SM-guld i linjelopp på Sollerön. ”Det här är otroligt stort för mig”, säger Lindau.

Trots att cykelproffsen Gustav Larsson och Thomas Löfqvist deltog i SM-loppet över 20 mil var det tre överraskande namn på prispallen. Överst stod Philip Lindau, som tillsammans med Alexander Gingsjö och Marcus Johansson ryckte 7 kilometer från mål.

– Jag trodde aldrig det här skulle hända. Jag skulle mest köra för de andra i mitt stall som var favorittippade. Men så blev det som det blev, säger Lindau.

Efteråt hyllades han av förbundskaptenen Glenn Magnusson.

– Det kan hända att det är den yngste segraren någonsin på SM. Lindau var med i Europamästerskapet redan förra året och jag tror han kommer tillhöra nästa svenska generation av stora stjärncyklister. Jag hoppas han kommer bli nästa proffs, säger Magnusson.

Förbundskaptenen var överraskad över att Larsson och Löfqvist låg så långt bak i fältet när det väl skulle avgöras.

– Det verkar som om de bästa cyklisterna började köra lite sent. Proffsen brukar inte köra på förrän i slutet, och i nio fall av tio hämtar de in avståndet, men den här gången började de för sent.

Philip, hur firar man midsommar och SM-guld?

– Det blir grillfest med laget, och kanske lite champagne.

Till Philips Lindaus blogg.

Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten att kommentera vissa artiklar. Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.