Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-01-24 21:24

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sport/lindbloms-forsta-mal-efter-cancern/

Sport

Lindbloms första mål efter cancern

Oskar Lindblom. Arkivbild.
Oskar Lindblom. Arkivbild. Foto: Frank Gunn/AP

Han spelade en match i somras efter cancersjukdomen, men i säsongsdebuten i NHL gjorde Oskar Lindblom sitt första mål på väldigt länge.

– Det var inte precis det snyggaste målet i karriären. Men jag tar det, säger han till Aftonbladet efter att Philadelphia slagit Pittsburgh med 6–3.

TT Text

Lindblom tilldelades målet i efterhand när domarna sett att Travis Konecnys skott träffat Lindbloms hjälm innan den gick in.

Han gjorde comeback redan i sommarens slutspel efter att ha avslutat cancerbehandlingen. Han fick diagnosen Ewings sarkom, en slags skelettcancer, i december 2019.

– Men det här upplevde jag som första matchen på väldigt länge, säger han.

– Det kändes över huvud taget okej. Man har ju inte spelat på ett tag, så tajmingen är lite off, men det är lika för alla och kroppen var det inga problem med.

Det blev succé direkt i debuten för Philadelphia för den svenske backen Erik Gustafsson som spelade fram till lagets två första mål.

– Det här var en riktigt skön start för laget och för mig själv, säger Gustafsson till Expressen.

Båda framspelningarna kom i numerärt överläge.

– Powerplay har känts riktigt bra de senaste två-tre dagarna på träning, så det var skönt att vi kunde göra några mål i den spelformen i dag, säger han till Expressen.

De båda målen var snarlika, efter 15 minuter fick Gustafsson pucken vid blålinjen och hans slagskott styrdes in på tennis av James van Riemsdyk framför mål. Och med åtta sekunder kvar av inledningsperioden avfyrade svensken ett nytt skott, som den här gången styrdes in av Nolan Patrick.

Det psykologiska övertag hemmalaget fick genom ledningsmålet precis innan pausvilan släppte man sedan inte. Till slut vann Philadelphia med 6–3.

Favorittippade Colorado Avalanche åkte på en rejäl smäll i NHL-premiären mot St Louis Blues.

Och den största anledningen till det var en 26-åring från Boden. Oskar Sundqvist fick en perfekt start på säsongen och gjorde två mål.

Bara fem minuter in i matchen hade visserligen svensken André Burakovsky gett Colorado ledningen. Men det dröjde inte länge innan Sundqvist svarade. Efter en snabb omställning med kedjekamraterna Robert Thomas och Jaden Schwartz kvitterade han halvvägs in i första perioden.

Efter det tog St Louis över allt mer och kunde göra ytterligare två mål innan Sundqvist fastställde slutresultatet med sitt 4–1-mål i tredje perioden.

Läs mer: Sagodebut av Höglander direkt i NHL-premiären

Ämnen i artikeln

Ishockey NHL
Ishockey

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt