Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-07-04 15:08

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sport/linds-nya-topproll-invald-i-wada/

Sport

Linds nya topproll – invald i Wada

Amanda Lind (MP).
Amanda Lind (MP). Foto: Pontus Lundahl/TT

Idrottsminister Amanda Lind (MP) tar plats i antidopningsarbetet på högsta möjliga nivå. Hon har blivit invald i den internationella antidopningsbyrån Wadas stiftelsestyrelse, det högsta beslutande organet.

TT Text

”Arbetet mot dopning är viktigt för hela idrottsrörelsen. De allra flesta idrottare motiverar sig att träna och tävla utan dopning för att nå sina idrottsliga drömmar. Det är på deras sida vi måste stå”, säger Lind i ett pressmeddelande.

Styrelsen består av representanter från både regeringar och idrottsorganisationer.

Amanda Lind har fått förtroendet att vara den gemensamma kandidaten för den kommande ordförandeskapstrion i EU:s ministerråd, det vill säga Frankrike, Tjeckien och Sverige.

Ämnen i artikeln

Amanda Lind

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt