Logga in på Dagens Nyheter

Här kan du som DN-kund logga in för obegränsad läsning av DN.se och e-DN.

Med ett gratiskonto kan du följa skribenter och ämnen samt spara artiklar.

Sport

Lindsey Vonn till sjukhus efter krasch

Foto: Jonathan Nackstrand/AFP

Lindsey Vonn föll illa i lördagens super-G i alpina världscupen, fick bäras av banan på bår och fördes till sjukhus.

Där konstaterades en stressfraktur i vänster knä.

Världsstjärnan, som i tisdags deltog i parallellslalomen i Hammarbybacken, jagade nya poäng i Soldeu i Andorra i jakten på den totala världscupsegern. Hon låg bra till när hon kom fel in i en sväng i slutet av pisten och föll illa. Vonn låg kvar i flera minuter innan hon kunde bäras bort på bår, uppger nyhetsbyrån AFP.

Tävlingen hade redan innan det olyckliga fallet kantats av svårigheter. Starten sköt upp i tre timmar på grund av snöfall och dålig sikt.

Under kvällen skrev Vonn på sitt Instagramkonto att hon drabbats av en stressfraktur i vänster knä och att skadan ska magnetkameraröntgas på måndag.

Hon har inte bestämt sig för om hon ställer upp i söndagens superkombination.

Vonn har drabbats av flera svåra knäskador under karriären. Trots det har hon tagit flera mästerskapsguld och vunnit världscupen fyra gånger, senast 2012. Den här säsongen har hon fått tillbaka styrkan och formen. Hon leder världscupen totalt, åtta poäng före schweiziskan Laura Gut.

Med 76 segrar i världscupen är Vonn tio bakom rekordhållaren Ingemar Stenmarks 86.

Italiens Federica Brignone vann på tiden 57,33 sekunder i det kortade loppet, 13 hundradelar före Laurenne Ross, USA och 37 hundradelar före Tamara Tippler, Österrike.
Kajsa Kling slutade nia med tiden 58,31.