Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-01-19 12:57

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sport/linn-perssons-starka-insats-klattrade-32-platser/

Sport

Linn Perssons starka insats – klättrade 32 platser

Linn Persson. Arkivbild. Foto: Johanna Lundberg/Bildbyrån

Hanna Öberg missade jaktstarten i franska Le Grand-Bornand på grund av en förkylning.

I hennes frånvaro klev Linn Persson fram som bästa svenska.

Persson gick ut som 43:a och med säkert skytte klättrade hon över 30 placeringar när hon åkte in på en elfteplats – knappt två minuter efter norskan Tiril Eckhoff.

TT Text

Linn Persson stod för en av dagens starkaste prestationer av alla deltagare i världscuptävlingen i skidskytte. Persson åkte inte bara snabbt, hon var dessutom säkerheten själv på skjutbanan och missade inte ett enda skott.

Men fredagens 44:e plats i sprinten innebar ett tufft utgångsläge som satte stopp för 25-åringen från Torsbys chanser att nå ännu högre placeringar.

Även Mona Brorsson presterade inledningsvis bra och sköt felfritt i de två första skjutningarna. En bom i det tredje skyttet och två i det avslutande sänkte däremot Brorsson som tappade placeringar och åkte sin som 37:a.

En som däremot inte kom till start den här lördagen var Hanna Öberg – som under veckan har känt av en förkylning och stod över världscuptävlingen. Enligt Sveriges Radio Öberg riskerar dessutom att missa också söndagens masstart.

Därmed kunde hon inte upprepa andraplatsen från jaktstarten i Hochfilzen förra helgen då hon tog sin första individuella pallplats för säsongen. Sjuk var även Elisabeth Högberg, som också stod över jaktstarten.

Övriga svenska placeringar i lördagens jaktstart: Elvira Öberg (36:a) och Emma Nilsson (48:a).

Vann gjorde Tiril Eckhoff före den norska landslagskollegan Ingrid Landmark Tandrevold.

Läs mer: Svenskarna sköt bort sig i jaktstarten