Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-01-19 13:05

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sport/linn-svahn-tog-sin-andra-varldscupseger/

Sport

Linn Svahn tog sin andra världscupseger

Linn Svahn. Arkivbild. Foto: Darko Bandic/AP

Linn Svahn etta, Maja Dahlqvist trea. De svenska sprintåkarna dominerade i världscupen i Dresden. 

– Jag gillar när det går fort, säger Svahn.

Stina Nilsson är inte med på grund av en revbensskada, men de svenska sprintdamerna dominerade ändå i Dresden, dit sprintspecialisterna åkt för en individuell- och en lagsprint över lördag och söndag.

Inga norskor tog sig till final, tvåa kom Annamarija Lampic, Slovenien, efter målfotoavgörande mot Dahlqvist.

20-åriga Svahn slog igenom i Davos i december när hon gjorde sin andra världscuptävling i karriären, och vann. I stadsloppet i Dresden såg hon stark ut hela dagen, och tog snabbt kontrollen över fältet i finalen tillsammans med Maja Dahlqvist.

Dahlqvist hade en liknande utveckling förra säsongen när hon tog sju individuella pallplatser i världscupen, men hon har varit långt bakom den här vintern. På lördagen syntes det i varje heat att hon var i form igen.

– Det är så kul att ha Maja bredvid mig på podiet, hon är riktigt stark och hade en så bra säsong förra året men har haft det tuffare i år, säger Linn Svahn till arrangören.

Halva finalfältet var blågult. Svahn vann sin semi, Dahlqvist och Linn Sömskar kontrollerade säkert sin i täten av fältet och tog sig vidare. Samtidigt försvann den norska stjärnan Maiken Caspersen Falla, som slutade näst sist i heatet. Därmed var alla de fyra norskor som tagit sig till semi utslagna inför finalen.

Sömskar slutade femma i finalen. Evelina Settlin åkte ut i kvartsfinalen. 

I herrfinalen skrällde Johan Häggström och tog tredjeplatsen.