Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.
Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
Sport

Linnéa Claeson lämnar Sverige

Handbollsspelaren Linnéa Claeson flyttar till Danmark.
Handbollsspelaren Linnéa Claeson flyttar till Danmark. Other: Emil Hammarström

Handbollsspelaren Linnéa Claeson lämnar Skuru och flyttar till Danmark. Den 25-åriga högernian är klar för Ringkøbing, som den här säsongen fick kvala sig kvar i högstaligan.

”Jag har alltid tränat för att få spela i en professionell klubb, och drömmen har alltid varit Danmark för det är en av världens bästa och hårdaste ligor”, säger Claeson till Ringkøbings webbplats.

Läs mer: Skuru utjämnade i semifinalserien mot Sävehof

Förutom att spela handboll på elitnivå utkämpar Linnéa Claeson en kamp mot sexuella trakasserier och jämställdhet på bland annat Instagram, där hon driver kontot ”Assholesonline” som har mer än 150.000 följare.

– Jag vill medvetandegöra att det här försiggår och även hitta ett forum att skriva av mig mina tankar om hur vi kan jobba för jämställdhet, mot sexism, sexuella trakasserier, övergrepp – för feminismen, sa Linnéa Claeson till DN i februari i år.

Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten att kommentera vissa artiklar. Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.