Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-05-22 23:20

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sport/liverpool-slog-ut-barcelona-nu-ska-han-cykla-115-mil/

Sport

Liverpool slog ut Barcelona – nu ska han cykla 115 mil

Andreas Hauge (till vänster) och Oskarshamnsbacken Oskar Nilsson. Foto: Privat

Andreas Hauge är en stor supporter både till Oskarshamns i hockey och till Liverpool i fotboll. Han skrev en tweet om att han ska cykla till SHL-premiären i Skellefteå om Liverpool skulle vända Champions League-mötet med Barcelona. Som bekant lyckades engelsmännen och är klart för final. 

– Om det är genomförbart tänker jag självklart göra det. Jag måste ju göra det eftersom att det står på Twitter nu, skrattar Andreas Hauge som bor i Mönsterås.

Rätta artikel

Liverpool förlorade det första mötet med Barcelona på Camp Nou med hela 3–0, då trodde få att det skulle vara möjligt att Liverpool skulle kunna vända på steken och ta sig till final. En av dem som tvivlade starkt var Andreas Hauge, stor Liverpoolsupporter. 

Klockan 21.01 på tisdagskvällen skrev han tweeten: ”Vänder Liverpool detta så cyklar jag till IKO:s seriepremiär borta mot Skellefteå”. Redan när Liverpool i andra halvlek gjorde 2–0 och 3–0 började svar ramla in berättar 24-årige Hauge.

– Det är svårt att smälta, jag trodde inte för en sekund att Liverpool skulle kunna vända.  Det finns inte på kartan, jag satt bara i soffan och skrek i andra halvlek. Det är nästan så att jag börjar skaka då jag pratar om det, säger Andreas Hauge som varit Liverpool-supporter i hela sitt liv. 

Förutom Champions League-finalen i Istanbul 2005 där Liverpool vände och vann mot Milan är detta det största han varit med om. 

Tweeten har i detta nu fått över 2.600 gillamarkeringar och över 650 retweets. 

– Jag var lite lack på att de förlorat borta med 0–3. Efter skadorna på Mohamed Salah och Roberto Firmino tänkte jag att vi inte kommer ha en chans. Jag skrev ut det sjukaste jag kan göra om Liverpool skulle lyckas vända. Det kändes så långt borta i verkligheten.

Andreas Hauge är en stor Oskarshamnssupporter och sitter också med i styrelsen i supporterklubben. För cirka tio år sedan började han gå på varje hemmamatch och åker även på en hel del bortamatcher. Han blev såklart överlycklig att laget tog sig upp till SHL för första gången.

I SHL-premiären möter laget Skellefteå, enligt Google maps är sträckan från Mönsterås cirka 115 mil, längs E4. Sträckan som Hauge nu utlovat att cykla kan bli ännu längre. 

Tänker du genomföra det här nu då?

– Går det ens att genomföra, är det någon som cyklat till Skellefteå innan? säger Andreas Hauge och skrattar. 

– Om det är genomförbart tänker jag självklart göra det. Jag måste ju göra det om det går ihop med jobb och övrigt. Det står ju på Twitter nu.

Har du några cykelerfarenheter?

– Jag cyklar till jobbet varje dag, en sträcka på 15 minuter, det är väl ändå något. 

Har du funderat på vilken väg du ska ta?

– Jag kollade lite snabbt i går, det finns ingen cykelväg men jag har inte hunnit kolla så noga än. Jag klarar inte av att cykla allt på en gång, jag är ingen superman. Jag får väl slå ut det på fyra dagar och stanna av lite här och var. 

Personer har erbjudit förfriskningar och sällskap efter vägen, vad säger du om responsen?

– Det är ju jätteroligt såklart, sedan får man se hur mycket sanning det ligger i det men de flesta är säkert ärliga. Men jag tror inte så många skulle följa med frivilligt.

Funkar din nuvarande cykel eller hur gör du där?

– Haha, cyklar jag med den jag har nu går det inte, då blir det däckbyten på vägen upp. Den jag har nu är en gammal damcykel, jag skulle säkert behöva en lite bättre cykel. 

https://twitter.com/AndreasHaauge/status/1125838007649615876

Läs mer: Mirakelvändning tog Liverpool till final: ”Är i chock”