Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-07-09 14:44

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sport/liverpoolfansen-kritiseras-efter-titelfirande/

Sport

Liverpoolfansen kritiseras efter titelfirande

Liverpoolsupportrarna firar utanför Anfield efter titelvinsten.
Liverpoolsupportrarna firar utanför Anfield efter titelvinsten. Foto: Jon Super/AP

Tusentals Liverpoolsupportrar trotsade restriktionerna och gav sig ut på stadens gator för att fira Premier League-titeln.

TT Text

Nu får fotbollsfansen kritik från den lokala poliskåren, som uppmanar alla att vara försiktiga under den pågående coronapandemin.

”Tyvärr följer inte alla restriktionerna, även om de flesta firade på ett bra sätt var det ett stort antal som samlades utanför arenan”, säger assisterande polischefen Rob Carden enligt AFP.

Polisen gjorde ingen ansats att stoppa firandet utanför lagets hemmaarena Anfield där supportrarna kramades, sjöng sånger och tände bengaler.

Liverpools statsråd har uppmanat fansen att fira ansvarsfullt de kommande dagarna.

”Genom att göra det håller ni er själva, er familj och era grannar säkra.”

Ämnen i artikeln

Fotboll

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt