Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-01-28 22:15

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sport/lovande-sasongsstart-av-stenson/

Sport

Lovande säsongsstart av Stenson

OS-medaljörerna Justin Rose, Henrik Stenson och Matt Kuchar gästspelar på Asientouren. Den svenske golfaren inledde tävlingen lovande.
OS-medaljörerna Justin Rose, Henrik Stenson och Matt Kuchar gästspelar på Asientouren. Den svenske golfaren inledde tävlingen lovande. Foto: Roslan Rahman/AFP

Henrik Stenson är tillbaka på tävlingsbanan igen. Den svenska majorvinnaren inledde Singapore Open lovande.

43-åringen gick det första varvet tre under par och ligger delad nia efter första ronden som kantats av tuffa väderförhållanden.

Tävlingen i Singapore är Henrik Stensons första sedan han vann Hero World Challenge, inbjudningstävlingen på Bahamas i december med 18 av världens bästa spelare på plats.

Men på torsdagen var det dags att starta golfåret.

Han gjorde det på Asientouren i SMBC Singapore Open och inledde med 68 slag efter fem birdies, två bogeys och resten par, totalt tre under par.

Det är inte ofta Stenson tävlar på Asientouren men nu gästspelar han tillsammans med övriga OS-medaljörer från Rio: Engelsmannen Justin Rose (guld) och Matt Kuchar, USA, som tog brons.

Rose inledde precis som Stenson på 68 slag. Kuchar är delad tvåa efter 66 slag, fem under par.

Tävlingen har störts av tuffa väderförhållanden och första ronden hann inte spelas färdigt på grund av mörker utan fortsätter under fredagen.

Kosuke Hamamoto, Thailand, leder i klubbhuset på 65 slag.

Läs mer: Stensons sista OS-chans: ”Jag är realist”