Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-12-06 10:17

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sport/lovande-svensk-start-i-bordtennis-vm/

SPORT

Lovande svensk start i bordtennis-VM

Anton Källberg.
Anton Källberg. Foto: Manfred Schillings/Bildbyrån

Det började bra för de svenska pingisherrarna i VM i Houston, USA.

Tre matcher, tre vinster och alla vidare till nästa omgång.

TT Text

För Anton Källberg och Truls Möregårdh var det som en promenad i parken. Däremot tvingades Kristian Karlsson till en tuff sjusetare för att ta sig vidare till andra omgången.

För motståndet stod Ho Kwan Kit från Hongkong och det är en på förhand svår motståndare.

– Jag visste det skulle bli en tuff match. Har mött honom några gånger tidigare. Skulle kanske avgjort när jag hade 9–8 i andra set, sade Kristian Karlsson.

Nu blev det inte så. Avgörande blev i stället starten på skiljeset där ett par riktigt bra dueller i inledningen gav Kristian Karlsson en betryggande ledning med 7–0.

Anton Källberg gjorde processen kort med Lubomir Jancarik, Tjeckien, i fyra raka set.

– Tyckte jag styrde matchen från början. Vann över honom i tyska ligan förra veckan i tre raka och han hade inget nytt att komma med. Känner att jag har bra självförtroende, sade Anton Källberg.

Såväl Kristian Karlsson som Truls Möregårdh hade förre världsmästaren Stellan Bengtsson på bänken.

– Det är en stor ära att ha honom som coach, sade en väldigt nöjd Truls Möregårdh.

Visserligen blev två av de fyra seten jämna, men när det väl gällde visade sig Truls Möregårdh den starkare i mötet med Ahmed Saleh, Egypten.

– Spelade stabilt. Är nöjd med både serve och returer, sade Truls Möregårdh.

För Stellan Bengtsson var detta första VM sedan 1993 som han var med som coach för Sverige.

– Jag behövde inte lång betänketid när jag fick frågan. Detta är kul och samtidigt spännande och hoppas jag kan bidra med något till grabbarna, sade Stellan Bengtsson.

De svenska damerna ville inte vara sämre än herrarna i den första omgången av bordtennis-VM i Houston, USA. Både Linda Bergström och Stina Källberg vann sina första matcher utan att behöva anstränga sig mer än nödvändigt.

– Jag fick en bra start och det blev inte mycket till spel. För min del gällde det mest att hålla fokus, säger Linda Bergström.

Det gjorde hon så bra att hon behändigt gick fram till 8–0 i fjärde set mot argentinskan Camila Arguelles och då var matchen i praktiken över. Linda Bergström vann med siffrorna 11–5, 11–3, 11–7, 11–1, natten till onsdag svensk tid,

Stina Källberg mötte en betydligt bättre spelare, Özge Yilmz, Turkiet, men det var aldrig någon fara, även om turkiskan bjöds på ett set.

– Vi har mötts flera gånger och jag har bara förlorat vid ett tillfälle. Jag är nöjd med min forehand och tyckte jag fajtade ner henne, sade Stina Källberg.

Stina Källbergs seger i den första omgången skrevs 11–6, 11–4, 11–4, 10–12, 11–9.

Ämnen i artikeln

Bordtennis

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt