Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-07-14 16:41

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sport/lyckat-malvaktsbyte-i-djurgarden-blir-jag-petad-igen-blir-jag-forbannad/

Sport

Lyckat målvaktsbyte i Djurgården: ”Blir jag petad igen blir jag förbannad”

Per Kristian Bråtveit hade väntat ett år på att återigen få vakta Djurgårdens mål. På söndagen fick han chansen – och tog den.
Per Kristian Bråtveit hade väntat ett år på att återigen få vakta Djurgårdens mål. På söndagen fick han chansen – och tog den. Foto: Simon Hastegård/Bildbyrån

Tommi Vaiho blev guldhjälte för Djurgården förra säsongen. Men efter en skakig säsongsinledning petades målvakten mot Kalmar FF.

In kom Per Kristian Bråtveit – och höll nollan. Nu räknar norrmannen med fortsatt spel:

– Jag blir förbannad om jag blir petad igen.

Per Kristian Bråtveit petades i Djurgårdsmålet förra sommaren. In kom Tommi Vaiho – och blev kvar guldsäsongen ut.

Nu är läget det omvända.

Efter fem insläppta mål på tre matcher bytte Djurgården målvakt i söndagens hemmamatch mot Kalmar FF: Vaiho ut – Bråtveit in. 

Då höll Stockholmslaget nollan, och vann med 5–0.

Bråtveit gjorde flera stabila insatser, inte minst en reflexräddning i samband med ett långt Kalmarinkast i slutet av första halvlek.

– Jag har väntat ett år på att få chansen, så då känner man alltid en press. Vi har inte haft världens bästa öppning och vi skulle ha tre poäng, säger målvakten. 

– Men allt gick i mål i början och då får man en bra feeling därbak också.

Hur har den här väntan varit?

– Det har varit tufft. Det har varit mycket snack om andra klubbar men jag har varit ganska klar med att om det inte kommer något riktigt bra så är det bättre att kämpa sig in här. Och nu känns det jättefint att det blev som det blev, säger Bråtveit och konstaterar att han kommit för att stanna:

– Jag blir förbannad om jag blir petad igen.

Om relationen med Tommi Vaiho säger målvakten att duon stöttar varandra:

– Vi har en jättefin relation. Vi fick det förra året när han klev in för mig. Då var det tufft för mig, nu kommer det bli tufft för honom. 

På en fråga om dialogen med Djurgårdens sportchef Bosse Andersson svarar Bråtveit med ett leende:

– Vi har haft några snack. Jag har varit lack på honom och han har säkert varit lack på mig, för att jag har tajtat så mycket. Men hade jag varit tillfreds med att sitta på bänken hade jag hittat något annat att göra. 

Djurgårdstränaren Thomas Lagerlöf säger att han är ”väldigt nöjd” med Per Kristian Bråtveits insats på Tele2 arena.

– Målvakter har ju en konkurrenssituation som alla andra, det handlar om hur man har sett ut i träning men även om antalet enkla misstag under våren. Till slut kan man man inte hålla någon utanför. Vi kände att det var dags för ”PK” att få chansen.

Läs mer: Djurgården tillbaka som vinnare – körde över Kalmar

Ämnen i artikeln

Fotboll

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt