Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
Sport

"Magic" Nilsson går som caddie i British Open

Foto: Ola Torkelsson/Scanpix
Helen Alfredsson låter sin man Kent "Kenta" Nilsson sköta jobbet som caddie i British Open. - Alla har jätteroligt åt det, men han är bra, säger Alfredsson.

Det är inte första gången det före detta NHL-proffset får sköta ruljangsen åt frun men att han skulle få uppdraget i en major var otippat.

Förklaringen?

Nej, det är inte alls den att Alfredsson vill ha full koll på vad maken har för sig under de timmar hon är ute på banan.

Veteranen vill helt enkelt ha trevligt sällskap — och någon att snacka med om annat än val av klubba och olika avstånd.

- Jag var lite trött på min tidigare caddie, vi hade inte så mycket gemensamt. Ska man tillbringa så mycket tid med någon måste man i alla fall ha något gemensamt att prata om, säger Helen Alfredsson.

Kan ni hålla sams?

- Ja, han är ju hundra meter bakom så man hinner inte bråka mycket.

Är han bra som caddie?

- Han är jättebra. Det är ganska kul att ha Kent. Jag orkade inte leta efter någon annan så inför Evian (förra veckans tävling) frågade jag honom om han inte kunde komma i lite form och hänga med. Han klarade det faktiskt ganska bra fast den banan var lite upp och ned att gå. Så länge vi är på samma hål är det bra...

Men helt friktionsfritt verkar arbetet inte gå. Därför har Alfredsson bestämt sig för att spela med regnhandskar på båda händerna om det blir riktigt blött.

- Vi spelade en uppvisningstävling och han gnällde över att han var tvungen att torka klubborna hela tiden. Därför kallar jag honom "Ryanair" numera. Det är en grundlön liksom, ska jag ha klubborna torra är det extra, ska jag få bollarna rena är det extra. Jag orkade inte diskutera det utan jag sade till honom att "ge mig mina jäkla regnhandskar".

- Därför får det bli dom igen om det blir regn så att jag slipper tjatet.