Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-01-22 16:55

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sport/magsjuka-i-norge-ska-inte-fira-nyar-med-dem/

Sport

Magsjuka i Norge: ”Ska inte fira nyår med dem”

Calle Halfvarsson. Foto: Mathias Bergeld/Bildbyrån

Norske landslagstränaren Eirik Myhr Nossum har isolerats från resten av truppen. Nu sprids oro om magsjuka på Tour de Ski. 

– Jag ska inte fira nyår med dem, säger Calle Halfvarsson till Aftonbladet.

Ryssland dominerade herrarnas fjärde etapp av Tour de Ski på nyårsaftonen. För Norge gick det mindre bra. Valla kan ha varit en faktor, sjukdom är något som flera norrmän nu oroar sig för.

– För min egen del tror jag inte att det är sjukdom. Men det är tydligen något som går på hotellet, säger Didrik Tønseth, som var nästan fyra minuter efter, till TV2.

Svenskarna bor på samma hotell i de italienska alperna.

– Går det magsjuka kan det vara läge att byta hotell. Jag har haft tillräckliga problem med min mage förut, säger Calle Halfvarsson till Aftonbladet.

Halvfarsson hade en bra dag och blev fyra, medan norske Johannes Høsflot Klæbo hade det tungt och tappade totalledningen till Sergej Ustjugov.

– Jag hörde på frukosten att Nossum var lite dålig. Jag försöker följa allt som finns av förhållningsregler. Alla gör det, men det är en sårbar grupp med så tuffa lopp, säger  Sjur Røthe till TV2.