Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.
Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
Sport

Finalen visade att det finns hopp inför VM

Douglas Lindelöw och Zacramento har tagit stora steg framåt under de senaste månaderna.
Douglas Lindelöw och Zacramento har tagit stora steg framåt under de senaste månaderna. Foto: Roland Thunholm/TT

Henrik von Eckermanns tredje plats i världscupfinalen understryker att han och Mary Lou är ett av världens bästa ekipage.

I finalen visade också Douglas Lindelöw hur mycket han och hästen Zacramento har utvecklats.

Det lovar gott inför VM i USA i september.

Sveriges högst rankade och mest meriterade ryttare Peder Fredricson fanns inte med i i startfältet när världscupfinalen i hoppning avgjordes i Paris.

Peders guldhäst All In har – på samma sätt som efter OS-silvret i Rio – vilat och knappt tävlat något sedan EM-guldet på hemmaplan i augusti förra året.

Hästen är dock på väg tillbaka till tävlingsbanorna, och Peder har dessutom ytterligare två hästar hemma i stallet med mästerskapskapacitet.

Det är runt Peder Fredricson och Henrik von Eckermann som den svenske förbundskaptenen Henrik Ankarcrona kommer att bygga VM-laget.

Beskedet att Henrik von Eckermann får fortsätta att tävla Mary Lou betyder allt för Henrik von Eckermann, och nästan lika mycket för Henrik Ankarcrona.

Med Peder Fredricson och Henrik von Eckermann i laget har förbundskaptenen två viktiga ankare som han vet håller hög klass.

Efter världscupfinalen känns också Douglas Lindelöw och Zacramento givna. Visst, det är skillnad på inomhus- och utomhustävlingar, men ekipaget har tidigare visat att de trivs lika bra inne som ute.

Douglas och Zacramento ingick i det svenska silverlaget vid EM i Göteborg, men insatsen i världscupfinalen gav klara besked om hur mycket de har utvecklats de senaste åtta månaderna.

Numera finns det en helt annan stabilitet över deras agerande inne på hoppbanan.

Bakom de här tre finns en handfull riktigt spännande ryttare. 

Tre av dem är lovande ryttare på väg uppåt: Evelina Tovek, Stephanie Holmén och Irma Karlsson. Det ska bli spännande att följa dem och se om någon av dem får chansen att mästerskapsdebutera i VM.

Läs mer: Rivningen förstörde Henrik von Eckermanns segerchans

Detta är en kommenterande text. Skribenten svarar för analys och ställningstaganden i texten.
Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten att kommentera vissa artiklar. Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.